Diensten

Editing ~ Webteksten ~ Advertorials ~ Persoonlijke teksten familiedrukwerk ~ Folders/Brochures ~ Persberichten ~ (Nieuws)brieven ~ Reisverslagen ~ Vertalen

 

Editing/redigeren

Een schrijver zit vaak zo dicht op zijn tekst, dat grammaticale fouten of niet goed lopende passages over het hoofd gezien worden. Bij het redigeren gaan wij uit van alle aspecten van een goed geschreven tekst. Denk hierbij niet alleen aan grammatica en zinsconstructie, maar ook aan opbouw van de tekst en logische volgorde. Nadat wij uw tekst geredigeerd hebben, blijft een vlot geschreven, heldere en foutloze tekst over.

Wij bieden drie vormen van editing aan. De meest simpele vorm is het corrigeren van uw tekst. Hierbij halen wij alle grammaticale fouten en stijlfouten uit uw tekst en zorgen we ervoor dat de zinsopbouw en de interpunctie kloppen.

Het bewerken/herschrijven van uw tekst is een uitgebreidere optie. Hierbij worden ook aanpassingen in uw tekst gedaan om de tekst duidelijker of toegankelijker te maken. 

Een derde mogelijkheid is manuscriptbegeleiding. Als u een boek heeft geschreven (of nog aan het schrijven bent) en dit wilt gaan uitgeven, helpen wij graag uw verhaal- en taaltechnisch perfect en bovendien plezierig leesbaar te maken.  

 

Webteksten

De ideale webtekst vereist een specifieke schrijftechniek. De tekst moet behoorlijk “to-the-point” zijn, waardoor de boodschap in één oogopslag duidelijk is. Wij zorgen ervoor dat de tekst op uw website beknopt is, maar toch alle gewenste informatie omvat.

 

Advertorials

Een advertorial moet opvallen; uw boodschap moet de aandacht van de lezer trekken. De tekst moet pakkend zijn en blijven hangen bij uw potentiële cliënt. Daarom schrijven wij voor u een advertorial die op een dergelijke manier in het oog springt, dat de lezer het nog eens zal willen lezen. En nog eens, en nog eens...    

 

Persoonlijke teksten familiedrukwerk

Een persoonlijke tekst op uw geboortekaartjes, trouwkaarten, rouwkaarten, felicitatiekaarten, bedankkaarten, verhuiskaarten of beterschapskaarten? Dit verzorgen wij graag en met speciale aandacht voor u, omdat wij ons realiseren hoe belangrijk en bijzonder deze gelegenheid voor u is.  

 

Folders/Brochures

U wilt een folder of brochure die overzichtelijk is en bovendien de juiste uitstraling heeft. Wij dragen er zorg voor dat uw teksten duidelijk en gemakkelijk leesbaar zijn, zodat uw product of dienst de aandacht krijgt die het verdient.  

 

Persberichten

Redacties van kranten en tijdschriften worden dagelijks overladen met grote aantallen persberichten. Het is daarom belangrijk dat uw bericht opvalt. Het moet de belangstelling van de redacteur wekken. Wij schrijven voor u een boeiende, interessante tekst die onmiddellijk de aandacht trekt, zodat de kans op plaatsing van uw persbericht zo groot mogelijk is.  

 

(Nieuws)brieven

Voor alle (nieuws)brieven geldt dat ze treffend moeten zijn. De juiste toon en een passende stijl zijn van groot belang om uw doel te bereiken. Of het nu een zakelijke nieuwsbrief, een enthousiaste wervingsbrief of een heel persoonlijke brief is, wij zijn u graag van dienst bij het opstellen of corrigeren van de juiste tekst. 

 

Reisverslagen

Dankzij onze nauwe band met de reisindustrie (Toerkoop Reisburo van Rooy, red.) weten wij als geen ander hoe we een reis moeten verslaan. Voor een levendige, accurate beschrijving van uw (zaken)reis bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Wij schrijven voor u een reisverslag op basis van uw verhaal, foto's en de losse aantekeningen die u onderweg wellicht op willekeurige stukjes papier heeft gemaakt. Daarnaast maken wij ook reisreportages voor tijdschriften en andere media.

   

Vertalen

Spelen met een betekenis, de verschillen en overeenkomsten op waarde schatten, een zelfde woord in een andere taal doen herleven; een goede vertaling komt niet uit het woordenboek... Wij dragen er zorg voor dat uw tekst in een andere taal net zo soepel loopt en prettig leesbaar is.

Wij vertalen al uw teksten (m.u.v. medische en juridische documenten) in:

  • Nederland - Engels
  • Engels - Nederlands
  • Spaans - Nederlands
  • Duits - Nederlands

 

 

 

 

Diensten

  Rake lines; rake zinnen! - voor al uw zakelijke en persoonlijke boodschappen
diensten

Contact

Tel. 0252-760111
diensten